• Δευ-Κυρ: 09:00 – 21:00
  • .

Όταν απογοητεύεστε

Σας είπαν όχι ή απέρριψαν εσάς ή το προϊόν σας; Σας απογοήτευσε κάποιος; Μήπως δεν σας πλήρωσε; Μήπως χάσατε το αγαπημένο σας πρόσωπο; Σας έκλεψαν;

Ακόμα και όταν ακούσατε ή διαβάσατε κάτι άσχημο, κάτι αρνητικό, η προσοχή σας αποσπάται.

Το να μείνεται άπραγοι δεν θα βοηθήσει στην επίλυση της κατάστασης.

Ό,τι και να συνέβη, κάτι μπορείτε να κάνετε. Τα τρία παρακάτω βήματα τα κάνω καθημερινά όταν κάτι άσχημο συμβαίνει ή συναντώ κάποιο εμπόδιο. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε και εσείς:

 

  1. Πείτε στον εαυτό σας «εντάξει», ή «το κατάλαβα» ή «μάλιστα». Αναγνωρίστε δηλαδή την κατάσταση.
  2. Πείτε «πάμε παρακάτω» ή «συνεχίζουμε» ή «ας συγκεντρωθώ»
  3. Κάντε κάτι προς τον στόχο σας. Μπορεί το σχέδιό σας να μην ήταν ολοκληρωμένο, η υπηρεσία σας ή το προϊόν σας να θέλει βελτίωση. Η ιδέα είναι να συνεχίσετε προς τον στόχο σας και να μην τα παρατήσετε!

 

Ο ιδρυτής των KFC ξεκίνησε την αυτοκρατορία του στα 65 του χρόνια όταν βγήκε στη σύνταξη και πήρε την πρώτη, έφτιαξε το πρώτο franchise. Στην συνέχεια έγινε εκατομμυριούχος.

Μέχρι να τα καταφέρει απέτυχε πολλές φορές.

Είμαι σίγουτος ότι στο παρελθόν τα έχετε καταφέρει σε κάποια δύσκολη κατάσταση. Άρα μπορούμε και εμείς να τα καταφέρουμε όσες φορές και αν έχουμε αποτύχει απλά χρειάζεται να συνεχίσουμε να κάνουμε πράξεις προς τον στόχο μας.

Οι περιπτώσεις ανθρώπων που τα κατάφεραν μετά από αμέτρητες αποτυχίες και εμπόδια είναι αναρίθμητες.

Πόσες αποτυχίες είχε στην ζωή της η J. K. Rowling της συγγραφέας των βιβλίων του Χάρι Πότερ; Στα 30 της είχε φτάσει να θέλει να αυτοκτονήσει ώσπου τελικά τα κατάφερε γράφοντας το πρώτο της βιβλίο και βήμα-βήμα έγινε αυτή που είναι σήμερα.

Είμαι σίγουρος ότι όλοι μας έχουμε ξεπεράσει δύσκολα εμπόδια κατά καιρούς. Συνεπώς μπορούμε να ξεπερνάμε εμπόδια. Μην τα παρατάτε!

Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε, βρείτε κάποιον που να μπορεί να σας βοηθήσει. Πάντα υπάρχει μια λειτουργική λύση!
Να έχετε μεγάλες επιτυχίες!

Γράψτε το σχόλιο σας