• Δευ-Κυρ: 09:00 – 21:00
  • .
Ελεύθερος επαγγελματίας-χταπόδι

Τα κάνεις όλα μόνος σου

Πρέπει να πάρεις τηλέφωνα, να συναντήσεις υποψήφιους πελάτες, να τους κλείσεις να κάνεις διαφήμιση, να κάνεις έρευνα αγοράς, να κάνεις internet marketing να παραδώσεις τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου, να σηκώνεις το τηλέφωνο, να υπολογίζεις τα έσοδα και τα έξοδα και μερικές ακόμα δεκάδες ενέργειες που κανείς καθημερινά.

Με άλλα λόγια είσαι σαν χταπόδι, μόνο που αντί για 8 πόδια έχεις 8 χέρια.

Ας το ονομάσουμε αυτή την κατάσταση επίπεδο 0.

Εφόσον ξέρεις τι κάνεις και είσαι καλός στις υπηρεσίες που παραδίδεις θα έχεις πολλές δουλειές και θα προσλάβεις κάποιον να σε βοηθάει.

Οι περισσότεροι όμως δεν αλλάζουν επίπεδο ασχολούνται οι ίδιοι για χρόνια και στο τέλος βγαίνουν στη σύνταξη ταλαιπωρημένοι.

Αν έχω συναντήσει εκατό επιχειρηματίες, ένας ή δύο έχουν πάει στο επόμενο επίπεδο και αναφέρομαι σε αυτούς που ξεκίνησαν μόνοι τους. Οι καλύτεροι έχουν προσλάβει μία γραμματέα για να κάνει όλες τις δουλειές.

Το επόμενο επίπεδο απαιτεί να προσλάβεις κόσμο να κάνει αρκετές από τις δουλειές που κάνεις εσύ κάθε μέρα και μάλιστα θα πρέπει να είναι και καλοί.

Aλλά πόσοι ξέρουν να διαλέξουν τους κατάλληλους;

Ακόμα και όσοι είναι τυχεροί και προσλαμβάνουν κατάλληλους ανθρώπους, είναι σπάνιο να ξέρουν να τους διαχειριστούν σωστά και να μετράνε την παραγωγικότητά τους και να κρίνουν αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους ή όχι.

Πολλές φορές αναρωτιούνται αν τα λεφτά τους πιάνουν τόπο, αν τους κοροϊδεύουν και πολλά άλλα «αν», και τελικά καλύτερα να μένουν μόνοι τους γιατί αυτοί κάνουν καλύτερα την δουλειά.

Ας δούμε όμως πώς θα ήταν ιδανικά οι επιχειρήσεις:

  • Θα έπρεπε να έχετε αρκετό προσωπικό για να γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργεί και για να εξαπλώνεται η επιχείρηση.
  • Θα πρέπει να προσλάβετε και έναν εκτελεστικό διευθυντή.  
  • Εσείς θα θέτετε τους στόχους που θέλετε να πιάσει επιχείρηση και το προσωπικό θα σας παρουσιάσει το πώς θα τους πιάσουν και θα παρακολουθείτε αν τους πιάνουν.

Πόσοι έχουν καταφέρει να κάνουν κάτι τέτοιο; Ελάχιστοι!

Γιατί; Επειδή δεν έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις που χρειάζεται για να βρουν πελάτες, να κάνουν σωστή διαφήμιση, να προσλαμβάνουν κατάλληλο προσωπικό για να κάνει τα πράγματα που πρέπει.

Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει γεννηθεί και να έχει αυτή τη γνώση. Όλοι όσοι τα κατάφεραν, κάπως την απέκτησαν.

Θέλεις να τα καταφέρεις!

Κλείσε ένα ραντεβού να τα πούμε!

Γράψτε το σχόλιο σας