• Δευ-Κυρ: 09:00 – 21:00
  • .
τι να ξέρετε πριν φτιάξετε eshop

Eshop: Τι πρέπει να ξέρετε ΠΡΙΝ το φτιάξετε

Φτιάχνω και διαχειρίζομαι eshop 10 χρόνια πλέον και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές εμπειρίες που ίσως σας φανούν χρήσιμες.

Γενικός κανόνας: Η κατασκευή και η διαχείριση ενός eshop είναι περίπλοκη διαδικασία.

Προφανώς και είναι αναγκαίο το 2017 να έχετε eshop. Θα ήθελα όμως πρώτα να γνωρίζετε τους πόρους που απαιτούνται. Και πόροι δεν είναι μόνο τα χρήματα.

1.Αν θέλετε να διαθέτετε πολλά προϊόντα, πχ 200, τότε θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι θα συνδέεται το eshop σας με το πρόγραμμα διαχείρισης της αποθήκης σας. Αλλιώς θα έχετε προϊόντα τα οποία έχουν τελειώσει στην αποθήκη σας ή θα έχουν άλλες τιμές online και άλλες στο κατάστημά σας.

2. Φροντίστε να έχετε καλές φωτογραφίες των προϊόντων σας. Κάνουν την διαφορά πολλές φορές. Επίσης φροντίσετε να έχουν ομοιόμορφες διαστάσεις

3. Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι οι κατηγοριοποίηση που κάνετε στα προϊόντα σας. Έχετε υπόψη σας πρώτα ότι θα πρέπει να είναι φιλική στους επισκέπτες αλλά και το γεγονός ότι κάθε κύρια κατηγορία θα πρέπει να είναι και διαφημιστική εκστρατεία.

4. Θα πρέπει να έχετε αποφασίσει εκ των προτέρων αν θα είναι πολύγλωσσο ή μόνο στα Ελληνικά. Αν θα έχει περισσότερες από μία γλώσσες, τότε έχετε υπόψη ότι το διαχειριστικό κόστος (και όχι μόνο το κατασκευαστικό) ανεβαίνει.

5. Τρόπους πληρωμής και σύνδεση με τράπεζες ή με άλλους τρόπους πληρωμής

6. Τρόπους και κόστος αποστολής και την υποστήριξή τους από το πρόγραμμα που θα επιλέξετε

 

Η λίστα είναι πολύ μεγάλη. Δεν ανέφερα πόσα χρήματα και πόρους θα χρειαστείτε για το γραφιστικό κομμάτι ούτε για τα κείμενα που θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα σας.

Οι παράγοντες αυτοί είναι οι πολύ βασικοί για να έχετε μια ιδέα για το τι θα χρειαστεί να κάνετε.

Αν δε πρόκειται να φτιάξετε ένα eshop χωρίς να το προωθείτε, θα είναι καλύτερα να μην το φτιάξετε.

Αν θέλετε βοήθεια στην κατασκευή ή στην προώθηση του δικού σας eshop τότε συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω.

 

Να έχετε μεγάλες επιτυχίες!

Γράψτε το σχόλιο σας