• Δευ-Κυρ: 09:00 – 21:00
  • .
branding, πως να το κάνεις

Branding: Πως να σας μάθει ο κόσμος

Παρατήρησα τις τελευταίες μέρες ότι το θέμα branding έχει αρκετή απήχηση. Ίσως γιατί δεν είναι κατανοητό πλήρως.

Αλήθεια, ξέρετε τι ενέργειες πρέπει να κάνετε για να κάνετε τον εαυτό σας στις υπηρεσίες σας γνωστές;

Δεν αναφέρομαι στη διαφήμιση όπως για παράδειγμα «πωλούνται παπούτσια» όπως έλεγα και στο προηγούμενο άρθρο  ή είμαι ορθοδοντικός και φτιάχνω χαμόγελα.

Θα βρείτε ιδέες για το πώς να διαφημίσετε τα προϊόντα σας και τις υπηρεσίες σας θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε και μαζί.

Δεν είναι όμως αυτό το δύσκολο.

Δύσκολο είναι να σας μάθει ο κόσμος και αυτό είναι δύσκολο γιατί για να σε μάθει κάποιος, να σε γνωρίσει χρειάζεται να σε δει και να σε ακούσει πολλές φορές. Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις. Δεκάδες φορές.

Τότε όμως μπορείς να πεις ότι σε ξέρει. Πόσες φορές έχετε ακούσει ονόματα αθλητών, ποδοσφαιριστών, πολιτικών, τηλεπαρουσιαστών και πλέον τους θυμάστε και τους αναγνωρίζετε;

Την πρώτη φορά που ακούσατε κάποιον και είδατε το πρόσωπό του, ενδέχεται να μην συγκρατήσατε την φυσιογνωμία του. Την δεύτερη φορά ήταν λίγο καλύτερα και την τρίτη λίγο καλύτερα και μετά από μερικές φορές αρχίζετε να τον θυμάστε και μετά από αρκετές φορές τον αναγνωρίζετε πλέον.

Αν λοιπόν θέλετε να γίνεται γνωστοί, θα πρέπει ο κόσμος για τον οποίο ενδιαφέρεστε να σας βλέπει, να σας ακούει ή να σας διαβάζει συχνά.

Ιδανικά θα ήταν να σας βλέπει καθημερινά.

Πώς μπορείτε όμως να κάνετε branding χωρίς να έχετε πολλά χρήματα;

Ιδανικά αν έχετε χρήματα και εμφανίζεστε στην τηλεόραση καθημερινά, ο κόσμος σε λίγο καιρό, σε λίγες εβδομάδες, ίσως και μήνες θα σας μάθει.  Αυτό βέβαια κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ τουλάχιστον.

Σήμερα όμως υπάρχουν τα social media και η παρουσία σας εκεί δεν απαιτεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Φυσικά απαιτεί πολύ κόπο, γνώσεις, τι θα πείτε, πώς θα το πείτε αλλά αν το κάνετε σωστά τότε θα τα καταφέρετε με βεβαιότητα και με λίγα σχετικά χρήματα -συγκρινόμενα με το πόσα χρειάζονται για να σας μάθει κάποιoς από την τηλεόραση. Δεν γίνεται χωρίς χρήματα.

Επίσης, θέλω να τονίσω ότι είναι σημαντικό, να μάθει εσάς. Όχι το προϊόν σας. (Εφόσον είστε επαγγελματίας ή μικρή επιχείρηση).

Πρέπει να σας βλέπει, να σας ακούει και να διαβάζει αυτά που γράφετε.

Το κάνω με τον εαυτό μου και με τους πελάτες μου και βάσει των αποτελεσμάτων το κάνω επιτυχημένα γιατί σημασία για το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Αν σας ενδιαφέρει πιθανά να μπορούμε να συνεργαστούμε και να σας κάνουμε και να γίνεται γνωστοί.

Εύχομαι μεγάλες επιτυχίες!

Γράψτε το σχόλιο σας